KNLTB stelt spelregelwijziging uit voor 2014

De ledenraad van de KNLTB heeft donderdagavond 19 december in Rotterdam niet meer hoeven stemmen over de nieuwe competitieplannen. De bond heeft besloten om de plannen niet meer in stemming te brengen, door de vele weerstand die bestond tegen de ideeën, aldus de website van Tennis.nl.

13-12-13 Opstand tennissers via een COMpetitie

Maandag 9 december berichtte de Swollenaer over de ophef voor de nieuwe tennisregels, waar onze website reeds op 16 november melding van maakte. Via Facebook zijn tegenstanders een COMpetitie gestart met name gericht tegen de invoering van BPS, het beslissende punt systeem. In de Swollenaer worden 2 tennisclubs om commentaar gevraagd. Diederik van Hogendorp (Hoofd Technische ZakenTC’91) en zijn club zijn tegen omdat zij zich niet kunnen vinden in de reden dat de competitiedagen te lang duren. “De competitie is bij ons één groot feest. Wij hebben nog nooit klachten gehad over de lengte.” Ook ZLTB is tegen. “Mocht de Ledenraad anders beslissen dan leggen we ons daarbij neer. Maar wel met pijn in het hart”, aldus voorzitter Robert van Overvest.

04-12-13 Spelregelwijziging deels uitgesteld

De KNLTB heeft de VCL’s  vandaag ingelicht dat de spelregelwijziging BPS/No ad-scoring wordt uitgesteld mede door de vele vragen van de KNLTB leden. Mogelijk wordt het alsnog ingevoerd in 2015. De twee overige spelregelwijzigingen – beslissende wedstrijdtiebreak als 3e set en enkelspelers inzetten op basis actuele ranking – zullen wel worden voorgelegd aan de Ledenraad op 19 december en na goedkeuring vervolgens worden ingevoerd met de Voorjaarscompetitie van 2014.

16-11-13 Belangrijke spelregelwijziging dubbels

Onder voorbehoud van goedkeuring van de Ledenraad op 19 december zijn onderstaande reglementswijzigingen met ingang van de Voorjaarscompetitie 2014 van kracht.
1. Beslissend Punt Systeem/No ad-scoring in dubbels: bij 40-40 bepaalt de ontvangende partij op wie wordt geserveerd en is het volgend punt beslissend wie de game wint.
2. Beslissende wedstrijdtiebreak (10-pt) als 3e set in dubbels.
3. Spelers inzetten bij enkels op basis van actuele ranking ipv speelsterkte op je spelerspas.
Wijziging 1 en 2 worden voorgesteld om de partijen en de wedstrijddagen te verkorten. De 3e wijziging is bedoeld om een beter en actueler beeld te hebben van de sterkte van een speler.

De meningen over het BPS en de 3e set als wedstrijdtiebreak zijn verdeeld in de tenniswereld. Wat vinden jullie? Geef je mening via reageer!

2 reacties op “KNLTB stelt spelregelwijziging uit voor 2014

  1. Kortere dubbelpartijen en wedstrijddagen mee eens. Tip: speel zelf binnenkort een dubbel volgens de nieuwe regels. Henk

  2. Haalt het charme uit de wedstrijd. En waarom dan in de dubbel ? Het enkel spel duurt altijd lang niet de dubbel ?! Onzin regel.

Reacties zijn gesloten.