Jaaroverzicht Tennisclub WVF

Maart: Zaterdag 12 maart van het voorspeelweekend van het DTC Westenholte Open toernooi wordt geschrapt omdat op die dag de Elfstedentocht wordt gereden na de strenge winter vanaf medio februari. Op zondag 20 maart worden de finales gespeeld onder een lekker voorjaarszonnetje.

April: TC WVF begint met 8 seniorenteams aan de Voorjaarscompetitie. Na 4 speeldagen liggen het vrijdag damesteam en het vrijdag herenteam 3 op kampioenskoers. Heren zaterdag vecht voor klassenbehoud in de 2e klasse.

Mei: Het Westenholte Open Jeugdtoernooi is met 75 kinderen goed bezet. Ondanks de hittegolf in de 1e week van mei klagen de kinderen niet over de hitte. Met verkorte sets (games tot 4 met BPS telsysteem) en extra drinkpauzes speelt de toernooileiding in op de extreme weeromstandigheden.

Juni: In de Voorjaarscompetitie eindigen de dames dinsdag 35+ (Gretha Braaksma) op een 4e plaats, net als de heren donderdag 50+ (Piet de Beer). Heren dubbel vrijdag team 1 (Pascal Lemoine) wordt knap 3e. De Heren dubbel vrijdag team 2 (Berry Oordt) hebben aan het eind van het seizoen nog maar 4 fitte spelers over en eindigen slechts op de 5e plaats. Het nieuwe gemengd dubbel 17+ team zaterdag (Wiepkje de Groot) eindigt in de middenmoot, na een turbulent seizoen, waarin de aanvoerdster moeite had om de 9 gretige spelers duidelijk te maken dat er maar 4 spelers kunnen meedoen op een speeldag. Hetzelfde probleem ondervond aanvoerder Wim Derks met zijn 12 spelers van de heren vrijdagdubbel 3. Omdat het team halverwege koploper is wil iedereen spelen. Vrijdag 3 juni doen 10 spelers mee in de kampioenswedstrijd tegen TVZ. Na de 3-2 winst wordt het kampioenschap uitbundig gevierd. Ook kampioen in hun debuutjaar worden de dames van het dames dubbel vrijdag team (Sylvia Wellenberg). Al na 5 wedstrijden is duidelijk dat de dames veruit de beste zijn in hun poule. Het samen spelen met de heren van team 2 op vrijdag is wel een tegenvaller. De dames hadden sterke verhalen gehoord dat het zo leuk is op de vrijdagavond, maar de heren van team 2 gaan na de gehaktbal al vroeg naar huis, zodat de dames elke speelavond als laatsten de lichten uit moeten doen. Heren 1 zaterdag vecht het hele seizoen tegen degradatie in de 2e klasse. Op de laatste speeldag wint het team van Herjo Gerritsen met 3-2 van KJLTC en handhaaft zich door dit resultaat. Het beslissende punt wordt gemaakt door het 3e dubbel Herjo Gerritsen en Jan Luijten, door de 3e set met 7-6 te winnen, met een tiebreak thriller (20-16). Bij de Clubkampioenschappen Enkel wint Bernard Pieper de heren finale 3. Bij de dames wint Angela Flier de dames categorie 6.

September: Bij de Clubkampioenschappen dubbel en gemengd doet voor het eerst de categorie 60+ mee en is deze met 12 spelers goed bezet. In de kantine wordt meer wijn dan bier geschonken tijdens de toernooiweek. Bij de Zwolse Tenniskampioenschappen verliezen de kunstgrasspelers van TC WVF al hun 6 finales in het finaleweekend op de gravelbanen van ZLTB.

Oktober: Chinese zakenman Mr. Fong van de bekende wokketen WVF (Wok van Fong) wil tennisclub WVF overnemen.

November: KNLTB kiest voor het seizoen 2017 definitief voor het BPS telsysteem in de dubbel. Ook wordt de 3e set vervangen door een wedstrijdtiebreak.

December: Omdat Mr. Fong de beloofde overnamesom niet tijdig betaalt en extra eisen stelt gaat de overname niet door. De Chinese zakenman wilde de blauwe clubkleur veranderen in rood, de trainer en het Bestuur vervangen en skyboxen voor de sponsoren plaatsen op de kantine.

De redactie wenst jullie een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2017!

 

1 reactie op “Jaaroverzicht Tennisclub WVF

Reacties zijn gesloten.