Meer competitiespelers met Competitie Nieuwe Stijl

Met ruim 200.000 tennissers is de Nederlandse tenniscompetitie een van de grootste ter wereld. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie aan de sport en – niet onbelangrijk – geeft de sport ook op sociaal gebied een impuls. De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod dat bestaat uit meer dan 300 vormen.

Veel tennissers vinden wel een competitiesoort die bij hen past. De KNLTB wil het succes van de competitie graag uitbreiden en ervoor zorgen dat het overgrote deel van tennissend Nederland in de toekomst competitie speelt. In 2015 startte de KNLTB het project Competitie Nieuwe Stijl (CNS). Doel is een verdubbeling van het aantal competitiespelers in 2025. Hierbij zal het huidige aanbod in tact blijven en worden aangevuld met nieuwe vormen.

Waarom Competitie Nieuwe Stijl?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die competitie spelen langer lid zijn van de tennisvereniging. Competitie spelen zorgt naast deze sterkere binding met de club ook voor een hoop gezelligheid. Wedstrijden spelen in teamverband is erg populair onder de huidige competitiespelers. Deze tennissers willen we graag behouden. Daarnaast spelen zo’n 400.000 mensen geen competitie. Op welke manier kan de KNLTB deze mensen verleiden om mee te doen? Wat zijn hun wensen? Voldoet het competitieaanbod nog wel aan de eisen van de huidige tijd? Om dit verder te onderzoeken en van de competitie een nog groter succes te maken, is het project Competitie Nieuwe Stijl opgezet. De KNLTB voert dit project uit in samenwerking met onafhankelijk onderzoeksbureau Hypercube.  (Bron: website KNLTB).

1 reactie op “Meer competitiespelers met Competitie Nieuwe Stijl

  1. Verdubbeling competitie. Blijven er nog banen over voor de recreanten en voor toernooien?

Reacties zijn gesloten.