KNLTB Competitie 2020

De KNLTB Voorjaarscompetitie is niet doorgegaan en is verschoven naar de maanden september en oktober. Op deze website vind je bij de competitie pagina links over de speeldatums en competitiesoorten. Aanvoerders van de teams die mee zouden doen met de KNLTB Voorjaarscompetitie kunnen hun teams weer aanmelden. Nieuwe spelers of teams kunnen zich ook aanmelden.

Op vrijdagavond is deelname onder voorbehoud omdat TC WVF met 3 banen maar 4 teams kan inschrijven. Extra teams zijn alleen mogelijk als we extern banen kunnen regelen. Hou rekening met minimaal € 50,00 meerkosten per team. Op zaterdag (aanvangstijd tussen 09:00 en 16:30 uur) hebben we slechts één team, dus ruimte voldoende voor meer.

Inschrijving sturen naar tc@tcwvf.nl uiterlijk maandag 15 juni.

TC WVF Zomercompetitie

De zomercompetitie stond gepland voor 7 vrijdagavonden in de zomervakantie van 3 juli t/m 14 augustus. Doordat de zomerlessen 2 weken langer duren en de Zwolse tennis kampioenschappen in de laatste week van de zomervakantie worden gespeeld zoeken we nog 2-3 speelmomenten. Zodra meer bekend is wordt het evenement gepubliceerd op www.toernooi.nl

CK Enkel 15 t/m 21 juni

Met de huidige regels en richtlijnen kunnen de TC WVF clubkampioenschappen enkel van 15 t/m 21 juni worden gespeeld. KNLTB: Het organiseren van interne wedstrijden/wedstrijdvormen (geen DSS, niet club overstijgend) op de vereniging is mogelijk. Met inachtneming van de algemeen geldende regels en aansluitend op de overige richtlijnen. De TC gaat het toernooi volgende week aanpassen en publiceren op www.toernooi.nl

Vanaf dinsdag 2 juni weer tossen

Na 3 maanden wordt het dinsdagavond tossen weer opgestart. Dinsdag 3 maart was de laatste tossavond, dinsdag 2 juni is de herstart voor alle leden 15+. Omdat reserveren volgens de richtlijnen noodzakelijk is,  is er een kort tossprotocol opgesteld. Voorlopig wordt er gespeeld op baan 2 en 3 van 19:00 – 20:00; 20:00 – 21:00 en van 21:00 – 22:00 uur. Elk uur spelen maximaal 8 deelnemers partijtjes van 30 minuten. Baan 1 is vrij voor de niet tossers.

1. Aanmelden via het bekende reserveer nummer mvv 2 voorkeur aansluitende aanvangstijden: 19:00, 20:00 of 21:00 uur.
2. Als er in de volgende ronde onvoldoende spelers zijn, kan iemand uit de vorige ronde blijven staan.
3. Dinsdag uiterlijk 12:00 kun je bij baanreserveringen de deelnemers zien.
4. Tossballen staan in het halletje op de toilettafel.

Voor de 60+ tossochtenden op maandag, woensdag en donderdagmorgen van 10:00-12:00 uur worden 3 banen gereserveerd. De deelnemers regelen zelf de verdeling.

Terrasverzoek TC WVF afgewezen

De gemeente Zwolle geeft geen toestemming om het tennisterras van TC WVF  gelijk met de horeca te openen op 1 juni. De tennisclub had daarvoor een verzoek ingediend met een eigen protocol met beperkte openingstijden, alleen zitplaatsen en met een toezichthouder. Het plan sloot goed aan bij het ruimhartige terrasbeleid van de gemeente na de versoepeling van de coronaregels. Het OMT (Outbreak Management Team) buigt zich momenteel over de vraag of de sportkantines op 1 juli open kunnen ipv op 1 september.

Welkom nieuwe leden

Nog enkele nameldingen van de open dag in maart en 3 zomerleden. TC WVF heeft nu 198 KNLTB leden. Op de foto de 3 jongste, spelende leden Tygo Nuismer, Meike en Niek Kerkdijk met trainer Evert Beens.

Naam M/V Soort lid
Tygo Nuismer M Tenniskids
Leen Alsharbaei V Jeugd
Lila Alsharbaei V Jeugd
Annemarie van Eijsden V Zomerlid
Jolanda Sijtsma V Zomerlid
Linda Kerkdijk-Roggen V Zomerlid

Geen open toernooien t/m 2 augustus

Er is nog een restje hoop dat de open tennistoernooien vanaf week 32 toch kunnen doorgaan. En dat is goed nieuws voor de Zwolse Tennis Kampioenschappen (week 33), het jeugdtoernooi van ZTC de Pelikaan (week 33) en het open dubbeltoernooi van TV PAF (week 35). Het was al bekend dat vanaf 1 september (week 36) de competitie en open toernooien weer van start kunnen gaan, weliswaar met het bekende voorbehoud. Ook is er een kleine kans dat de sportkantines eerder open mogen op 1 juni ipv 1 september, gelijk met de horeca.

VRIJ TENNISSEN EN LES

Lessen: op afspraak en volgens de richtlijnen van Tennisschool Zwolle

Vrij tennissen: via Whatsapp (nummer staat in de nieuwsbrief aan de leden) baan reserveren – vanaf 11 mei alleen enkelen en vanaf 21 mei ook dubbelen voor senioren vanaf 19 jaar en hele uren – bij de jeugd t/m 18 jaar moet een toezichthouder aanwezig zijn – maximaal 1 reservering per dag – als na jouw speeluur niemand op de baan wil kun je doorspelen – tennissen met een introducé kost € 3,00 hiervoor krijg je een Tikkie betalingsverzoek – reserveringen worden dagelijks verwerkt en gepubliceerd bij “baan reserveringen” – dit staat op je laptop in de rechterkolom van de startpagina; op de telefoon scrollen naar beneden – na reservering krijg je een bevestiging plus baannummer per omgaande Whatsapp bericht.

Op het raam bij het afhangbord hangt een overzicht met de richtlijnen van de KNLTB.

Voor iedereen gelden de inmiddels bekende hygiënemaatregelen.
Toiletten, EHBO en AED beschikbaar via achterkant van het clubgebouw.
Kantine, terras, douches en kleedkamers zijn gesloten.
Ga na het spelen direct naar huis.