Baan 2 en 3 (en 1) weer open

Baan 2 en 3 zijn inmiddels (dinsdag 5 december) geheel sneeuwvrij en weer open. Op baan 1 lag vanmiddag om 14:00 uur sneeuw en blijft daarom nog even dicht. De Tossavond vanavond vanaf 19:00 uur kan daarom maar op 2 banen worden gespeeld.

UPDATE: woensdagmiddag 6 december worden de laatste restjes sneeuw opgeruimd en zijn alle banen vanaf 15:30 uur weer beschikbaar!

Banen dicht 04-12-23

Door de sneeuw van zondagavond zijn alle banen bedekt met een laag sneeuw. Maandag 4 december zijn alle banen gesloten. Afhankelijk van de dooi kan er dinsdag 5 december mogelijk weer worden gespeeld op baan 2 en 3 of mogelijk alle banen.

Maandag 4 december 10:00 uur.

Baan 2 en 3 weer open

Door de lichte dooi van donderdag zijn baan 2 en 3 weer goed bespeelbaar. Baan 1 kan nog niet worden gebruikt. Vanaf nu zijn baan 2 en 3 weer te reserveren op het Afhangbord.

Bespeelbaarheid met vorst
Bij droog vriesweer blijft het zand los in de vezels liggen. Het is, afgezien van het spelplezier in principe geen punt om een kunstgrasveld te bespelen bij –10 C.
Bij vochtig vriesweer zal het vocht in het zand hard worden. Het is dan sporttechnisch gezien gevaarlijk om te sporten op een kunstgrasveld vanwege het blessuregevaar.

BANEN LANGER DICHT

Onze banen zijn bedekt met een laagje, gedeeltelijk licht bevroren sneeuw en zijn daarom niet bespeelbaar. Omdat er voorlopig geen dooi wordt voorspeld gaan de banen dicht t/m zondag 3 december. Dit zegt de leverancier over sneeuw op kunstgras:

Sneeuw
Sneeuw blijft lang op kunstgras liggen. Laat de natuur haar gang gaan en schuif geen sneeuw van de mat. U voorkomt hiermee dat u met de sneeuw een deel van het zandpakket verliest.

Donderdag 30 november 10:00 uur

Nog 11 dagen opgave VJC

Er hebben zich inmiddels 12 teams aangemeld voor de KNLTB Voorjaarscompetitie 2024 in april, mei en juni. Voor de vrijdagavond (om de week spelen) is er nog plaats voor minimaal 3 teams die mee willen doen met de gemengd dubbel (1 DD, 1 HD en 2 GD) of de 8&9 competitie (2 dubbels, mannen en vrouwen door elkaar).

Zondag 10 december is de laatste dag om je in te schrijven. Stuur een mail naar tc@tcwvf.nl voor een team- of individuele opgave.

Oudjaarsborrel (Nieuw)

We organiseren géén Nieuwjaarsborrel op zondag 7 januari maar een Oudjaarsborrel op vrijdagavond 29 december. Alle leden zijn welkom vanaf 20:00 uur in ons clubhuis om terug te kijken op het jaar 2023 onder het genot van een drankje en een hapje. Er wordt nog gewerkt aan de invulling en omlijsting van de 1e TC WVF Oudjaarsborrel.

Het Bestuur heeft besloten om een keer iets anders te proberen dan de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. Eén van de argumenten was dat er in de eerste week van januari al meer dan genoeg Nieuwjaarsrecepties zijn: privé, zakelijk en op de verenigingen.

Sinterklaastoernooi succes

Negentig jeugdleden deden mee aan het jaarlijkse Sinterklaastoernooi op zondag 26 november op het tennispark van ZTC de Pelikaan. Ruim 15 jeugdleden – en veel ouders – van TC WVF waren erbij en genoten van korte tennispartijtjes, pannenkoeken en warme chocolademelk met slagroom. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd namens Tennisschool Zwolle door de trainers Floor en Evert.

Vacature sponsorcommissie

Na een aantal zeer succesvolle jaren heeft Gert de Vries aangegeven te willen stoppen als aanspreekpunt van de sponsorcommissie. Gert heeft de laatste jaren een flink aantal lokale bedrijven en ondernemers binnengehaald voor meerjarige reclamebord sponsorcontracten. Behalve de reclameborden langs de banen staat er nu ook een reclamezuil langs baan 1 en zijn er borden geplaatst op de zichtlocatie aan de achterkant van het clubhuis.

Door het vertrek van Gert is er een vacature voor de sponsorcommissie, die bestuurlijk valt onder  penningmeester. Taken van het nieuwe aanspreekpunt voor de sponsorcommissie:

  • Behoud bestaande sponsoren
  • Benaderen van nieuwe sponsoren

Meer informatie over de vacature kun je krijgen van Richard Schutte via het mailadres: penningmeester@tcwvf.nl

Minder animo WinCom

Na jaren met 40-50 deelnemers valt de animo voor de TC WVF WinCom 2023 tegen. Er hebben zich slechts 26 leden aangemeld voor één of meerdere speeldagen van dit recreatieve dubbeltoernooi met elke week een andere partner en tegenstanders. Voor de eerste ronde op zaterdag 18 november waren 16 spelers beschikbaar, terwijl er plek is voor 36. Leden die nog mee willen doen kunnen zich nog inschrijven door een mail te sturen naar toernooi@tcwvf.nl

Het gaat om de volgende speeldagen: 25 november, 2, 9, 16 december (zaterdagmiddag 13:00 uur of 14:15 uur of 15:30 uur). 22 en 29 december (vrijdagavond 18:30 uur of 19:45 uur of 21:00 uur). Tijdens de WinterCompetitie is de kantine geopend.