Nieuwe opzet Tossdinsdag

De Tossdinsdag trekt wekelijks een groeiend aantal leden. Met gemiddeld 15-20 recreatieve tennissers en op enkele dinsdagen zelfs nog meer worden de pauzes van 30 minuten na een dubbel als lang ervaren. Daarom heeft de Tosscommissie besloten om vanaf 29 november de partijen te verkorten van 30 naar 20 minuten. De eerste ronde start om 19:00 uur met 3 partijen; om 19:20 uur is de volgende ronde.

Renovatie kantine

De clubinstallateur en het Klusteam zijn deze week begonnen met de eerste werkzaamheden voor de renovatie van de kantine. Uiterlijk de laatste week van februari 2023 moet de verbouwing zijn afgerond. Tijdens de renovatie proberen we de kantine zoveel mogelijk open te houden. Enige overlast is niet te voorkomen.

Zaterdag 19-11 Clubdag

Bijna 50 leden hebben zich aangemeld voor de TC WVF Clubdag. Omdat de laatste 2 jaar geen competitieafsluiting, nieuwjaarsreceptie en medewerkersavond kon plaatsvinden heeft het Bestuur besloten om dit jaar een Clubdag voor alle leden te houden. Vanaf 13:30 uur is er Funtennis, Tossen, Klaverjassen, Sjoelen, Kletsen, Buffet en een Quiz.

Welkom nieuwe leden (7)

De afgelopen maand hebben zich 6 nieuwe leden aangemeld. Door een aanzienlijk aantal afmeldingen vanaf 1 januari was er weer enige ruimte om leden toe te laten. TC WVF heeft nu 252 KNLTB leden.

  Naam M/V Soort lid
247 Robbie van Ankum M Seniorlid
248 Marieke Hulsink V Seniorlid
249 Emma vd Veen V Jeugdlid
250 Erik Borst M Seniorlid
251 Levi vd Vegte M Jeugdlid
252 Anoushe Moeni Eslam V Jeugdlid

WH Happy Hour lijkt blijvertje

“Happy” deelnemers, zonovergoten en vol terras én mooie tennispartijen tijdens de 1e Westenholte Happy Hour Open dubbeltoernooi van 11 t/m 13 november. Maar liefst 4 van de 9 finales werden gewonnen door leden van TC WVF. Hier vind je alle winnaars.

Door de vele positieve reacties van de 100 (!) deelnemers op het spelen op tijd (exact 60 minuten) lijkt het toernooi een blijvertje te worden op de tenniskalender van TC WVF.

Marjolein vd Kamp en Wilma de Vente

WH Happy Hour Open vol

Met 50 dubbels/100 deelnemers en 74 partijen in 3 dagen op 3 banen is het eerste Westenholte Happy Hour Open dubbeltoernooi volgeboekt. Het is een open toernooi met 42 leden van TC WVF en 58 leden van andere tennisverenigingen. De weersvooruitzichten zijn goed voor het weekend van 11 – 13 november, dus kom gerust even kijken bij één van de 74 partijen van 60 minuten met sets tot 5 games (FTO telling).

“Banen liggen er netjes bij”

Donderdag 27 oktober was de jaarlijkse onderhoudsbeurt van onze kunstgrasbanen door Silica Nova. Met een gemeten vezellengte van 19 mm liggen onze banen er netjes bij, dankzij het wekelijks onderhoud. “Aan de hand van de gemeten waarden denken wij dat de tennisbanen minimaal voor vijftien jaar prima te bespelen zijn” aldus het rapport. Omdat het zandniveau aan de lage kant was, is er 1000 kg. bijgestrooid.

Volgens de kunstgras deskundigen is het een goed teken dat er na enkele dagen spelen hoopjes zand ontstaan. Dit betekent dat er voldoende zand op de banen ligt waardoor er minder slijtage is van de bovenste kunstgrasvezels. Door met een lichte mat te slepen kun je de hoopjes weer egalizeren.

Opborstelen van de banen.

Zilveren Oktoberfest

Maar liefst 26 leden van TC WVF hebben meegedaan met het Oktoberfest toernooi van de Pelikaan van 23 t/m 30 oktober. Veel finalisten uit Westenholte die voor goud gingen maar ook tevreden waren met zilver.

Zilver: Danijel Kukric (HE8), Yoëlle Derks (DE7), Kim de Ruiter (DE8), Jan-Willem Klomp en Thommas Verweij (HD7), Marjolein vd Kamp en Karin Klomp (DD7), Roy en Lianne de Ruiter (GD8). Goud: Hans Flier en Betsy Bonhof (GD8).

Leden unaniem over renovatie kantine

Woensdagavond waren de aanwezige leden tijdens de extra ledenvergadering het allen eens over een grondige verbouwing van de kantine. De leden vroegen zelfs om een hoger budget dan waar het Bestuur om vroeg. Met de renovatie wordt een extra raam en een overkapping gemaakt op het terras bij baan 3. Langs de ramen komen brede vensterbanken. Alle meubilair wordt vervangen. Achter de bar komt een nieuwe inrichting en de keuken (voorraadhok) wordt aangepakt. Als laatste wordt de vloer vernieuwd en de muren geschilderd. Binnenkort wordt gestart met de renovatie, die uiterlijk eind februari 2023 klaar moet zijn. Voor het project krijgen we advies van interieur stylist Francien Pontier. Interieurbouwer Chris Post maakt de nieuwe inrichting op maat. Het Klusteam gaat ondersteunende werkzaamheden verrichten. Tijdens de werkzaamheden zal de kantine zoveel mogelijk open blijven.