Competitieroast van Peter

Afgelopen weekend hebben de teams van TC WVF de 5e speelronde van in totaal 7 gespeeld. Gastschrijver Peter Koekepan (lid TC Amstelpark Gold Star Tennis, 2090 leden, 35 banen en al jaren 8,9999 door geen toernooien en competities te spelen) zal éénmalig een competitieroast verzorgen voor onze senioren competitieteams.

Jullie doen met 11 teams mee aan de KNLTB Competitie in het najaar en het was geen goed weekend voor de club (230 leden, 3 banen) met slechts 3 overwinningen en 1 gelijkspel. Het kan niet aan de hoge indeling liggen, want de teams spelen op twee na allemaal in de laagste klasse. Ik zal de resultaten per team doen, misschien dat jullie er wat mee kunnen.

HD17+ team 1. Ambitieus team, dat gaat voor het kampioenschap, maar bij de eerste tegenstander van formaat uit Elburg worden de heren kansloos weggetikt met 4-0 en slechts 12 (!) gewonnen games.

HD17+ team 2. Dit team van voetbal/tennissers doet het best aardig in hun poule, maar de helft van de tegenstanders stelt niet veel voor. Het zijn wel vreselijke plakkers in de 3e helft/4e set.

HD35+ Na drie keer 4-0 verlies voelde de laatste nederlaag met 3-1 als een kleine overwinning. Elke nederlaag wordt gevierd. Zo komen ze nooit op de platte kar.

HD50+ De derde 4-0 nederlaag na vijf wedstrijden. Volgend jaar meedoen in de 65+ competitie?

DD17+ team 1 Dat een beginnende tennisser als invaller twee partijen wint zegt genoeg over het niveau in deze 4e klasse.

DD17+ team 2 Na het uitvallen van de beste speelster laten de anderen eindelijk zien dat ze ook kunnen tennissen. Weliswaar in de 4e klasse tegen achtjes en negentjes maar toch.

DD35+ Op de laatste competitiedag het kampioenschap verspeeld. Combinatie van haltennis en buitentennis in één weekend is teveel gevraagd, ze zijn tenslotte ook niet meer de jongsten.

GD17+ team 1 Akkoord gaan met uitstel van een wedstrijd tegen een medekampioenskandidaat omdat de tegenstander één dame niet kan vervangen geeft aan dat het team nog niet klaar is voor de top.

GD17+ team 2 Er kan er maar één de slechtste zijn. Na 5 wedstrijden achtste en laatste met slechts 5 winstpartijen en 15 verliespartijen.