Einde ploegrechten en 5 partijen competitie

In de afgelopen weken heeft de KNLTB de voor- en najaarscompetitie geëvalueerd met de verenigings competitieleiders (VCL). Uitgangspunten waren een optimalisatie van de speelkalender, meer jeugd moet competitie spelen en harmonisatie van de competitievormen.

In 2018 waren er iets meer competitiespelers in vergelijking met het jaar ervoor met name door een stijging van deelnemers aan de najaars-, de zomeravond-, de 8&9- en de groene competitie. De meeste spelers zijn tevreden tot zeer tevreden over de competitie. De verkorte telmethode (3e set supertiebreak in de dubbel) wordt door 36 % van de spelers niet gewaardeerd. Voor de jeugd wordt gefocust op een all-in lidmaatschap: contributie inclusief training en competitie. Het aantal competitievormen in de regio’s wordt teruggebracht van ruim 300 naar 70 met uniforme formats. De 5 partijen dubbels worden 4 partijen dubbels. Ploegrechten in de voorjaarscompetitie van de diverse regio’s komen te vervallen. Net als in de najaarscompetitie worden teams ingedeeld op speelsterkte en postcode met als gevolg minder reisafstanden en niveauverschillen.

Naschrift redactie: Ploegrechten VJC van districts-/ regiocompetities komen te vervallen. Dit betekent dat er door clubs voor ieder team eenmalig een ploegopgave gedaan moet worden. Dit stelt de KNLTB in staat om een ideale piramide van klassen samen te stellen. Daarna zullen jaarlijks de ploegrechten weer gelden.
N.B. De ploegrechten voor de landelijke competitie (zondag) blijven bestaan.