KNLTB Voorjaarscompetitie; en nu?

Speciaal voor de nieuwe leden die voor het eerst meedoen met de competitie 5 vragen en antwoorden.

  1. Voorjaarscompetitie? De KNLTB voorjaarscompetitie wordt  gespeeld in de maanden april en mei. Bij TC WVF kiezen de spelers voor de donderdag- en de vrijdagavond en zaterdag en zondag als speeldag. Er zijn 6 of 7 speeldagen, afhankelijk van het aantal teams in de poule.
  2. Hoeveel partijen spelen we op een competitiedag? Is ook weer afhankelijk van de competitiesoort: 2, 4, 5 of 6 partijen. Hiervoor heb je minimaal 4 spelers nodig. Met meer spelers in het team kun je ook een keer afzeggen. Avondcompetities zijn dubbelpartijen, overdag enkel en dubbel. Zie ook op onze website onder “competitie”.
  3. Waarom competitie? Leden die competitie spelen blijven langer lid en worden beter. Bovendien kan het tijdens en na afloop erg gezellig zijn in de nazit met de tegenstanders.
  4. Wat kost het? Afhankelijk van het aantal spelers per team € 10 – € 15 per persoon per seizoen.
  5. Spelen we altijd thuis op ons park? Nee, je speelt meestal de ene week thuis en de andere week uit. De uitwedstrijden zijn meestal in Zwolle of omgeving. TC WVF geeft de teams op. In maart publiceert de KNLTB de indeling.