Padelmania in Zwolle

In bijna twee jaar is het aantal padelbanen in Zwolle explosief gegroeid van 0 naar 16. PadelZwolle aan de Middelweg heeft 4 outdoorbanen. Bij Peakz in de IJsselhallen kunnen de klanten kiezen uit 6 indoor- en 4 outdoorbanen. TVZ750 heeft één tennisbaan ingeleverd en vervangen door 2 outdoorbanen. TC Ittersum gaat ook 2 outdoorbanen aanleggen en TV PAF heeft plannen voor 2-4 outdoorbanen. Ongetwijfeld zullen de bestuurders van de overige vier Zwolse tennisclubs zich ook afvragen of padel iets is voor hun club.

Padel is nieuw en is laagdrempelig. Met een racket en een zachte bal kun je al gauw dubbelrallies spelen. Voor tennisclubs met weinig leden en veel banen kan het een oplossing zijn om meer leden te trekken. Het vergt wel een flinke investering van plm. € 75.000 per baan. Maar door verhuur aan leden en niet leden kunnen de clubs ook weer extra inkomsten genereren. Zo rekent TVZ750 € 8,00 tot € 11,00 per uur voor leden en € 18,00 tot € 22,00 voor niet leden.

En TC WVF? In Westenholte op het tennispark is geen uitbreiding mogelijk en banen inleveren voor padel is met 80 leden per baan niet aan de orde.  Af en toe een baantje huren bij TVZ750, PadelZwolle of Peakz IJsselhallen is dan een betere optie.