Tennis wintertips

Omdat er vanaf aanstaande zondag sneeuw en vorst is voorspeld heeft onze leverancier van de  kunstgrasbanen de volgende wintertips.

Bespeelbaarheid met vorst
Bij droog vriesweer blijft het zand los in de vezels liggen. Het is, afgezien van het spelplezier in principe geen punt om een kunstgrasveld te bespelen bij –10 C.
Bij vochtig vriesweer zal het vocht in het zand hard worden. Het is dan sporttechnisch gezien gevaarlijk om te sporten op een kunstgrasveld vanwege het blessuregevaar.

Bevroren kunstgras
Wij raden aan om bevroren gedeeltes, indien mogelijk, niet te bespelen. Na inzet van de dooi de mat borstelen en vegen met een A-borstel. Zo haalt u op een snelle manier veel vocht uit het zandpakket. De mat na het borstelen/vegen laten rusten en die dag niet meer bespelen. Bij een eventuele volgende nachtvorst zal blijken dat er al veel vocht uit het zand verdwenen is waardoor het zand steeds minder of niet meer hard op zal vriezen en het veld bespeeld kan worden. Het een en ander moet natuurlijk wel inpasbaar met het weer zijn.

Sneeuw
Sneeuw blijft lang op kunstgras liggen. Laat de natuur haar gang gaan en schuif geen sneeuw van de mat. U voorkomt hiermee dat u met de sneeuw een deel van het zandpakket verliest.