World Tour Oranje op bezoek bij TC Ittersum

Op een nog mistige zondagochtend 17 september, reist het TC WVF team Oranje af voor hun World Tour naar St. Petersburg (lees TC Ittersum) om er een mooie tennisochtend van te gaan maken. Het zonnetje doet gelukkig haar best de boel wat warmer te krijgen. Na de gebruikelijke korte bespreking van de regels van World Tour Oranje, kunnen Lynn, Siri, Kyra, Kas en Kiefer aan de slag. Ze hebben er zin in! De computer heeft weer een mooi speelschema gehusseld voor de kinderen van de 4 deelnemende verenigingen. Per kind worden er 4 wedstrijden gespeeld, deze kunnen enkel of dubbel zijn. Er worden 5 games gespeeld met winnend punt systeeem.
Team WVF gaat er vol voor, wint, verliest, er wordt geoefend met borstelen, opslaan, kennis gemaakt met een vals spelende tegenstander en ‘gewoon’ lekker gespeeld. De World Tour Oranje is zo een ideale manier om in de praktijk te brengen wat er in de training met Evert geoefend is.

Ondertussen genieten ook de aanwezige ouders van het inmiddels doorgebroken zonnetje en de prestaties van team WVF Oranje. Mooi om te zien hoe er getennist wordt en soms is het echt bloedstollend bij een 2-2…

Wanneer iedereen klaar is met de wedstrijden worden de teamscores berekend en wordt iedereen bij elkaar geroepen voor de uitslag. Elke keer weer een spannend moment! TC WVF Oranje eindige op een mooie derde plek (een stabiel resultaat tot nu toe). Weer een sticker erbij in ons World Tour paspoort!

A.s zondag, 24 september 9.00, speelt dit fantastische team weer, ditmaal in Shenzhen (lees thuis bij TC WVF!!). Dus maak de blits bij je vrienden, zeg dat je even naar Shenzhen bent en kom kijken!