DTC Westenholte open 17+ ook voor starters 8&9

Zondag 10 maart start het Zwolse tennisseizoen met de 1e speeldag van het 11e DTC Westenholte open dubbeltoernooi 17+ Zondag 17 maart zijn de finales. Aan het toernooi doen spelers mee van categorie 3 – de hele goeien –  t/m categorie 8&9, de starters. Zes vragen – en antwoorden – voor de onervaren beginners.

1. Moet ik alle dagen beschikbaar zijn? Nee, je kunt één verhindering per speler, dus 2 per team opgeven. Tijdens het toernooi speel je 2 of 3 partijen tegen andere beginners.

2. Hoe laat zijn de wedstrijden? In het weekend vanaf plm. 09:00 uur en doordeweeks ’s avond om 18:30, 19:45 en 21:00 uur.

3. Ik heb nog geen tennispartner voor de dubbel! Is ook goed want je kunt je inschrijven met “partner gevraagd” dan zoekt de toernooileider een toernooipartner.

4. Hoe lang duurt een partij? De 8&9 categorie speelt om 2 gewonnen sets, met een wedstrijdtiebreak als eventuele 3e set. Met winnend punt (na 40-40 speel je om de game) duurt een partij gemiddeld 1 uur en 15 minuten.

5. Maar ik ben pas begonnen en nog niet zo goed! Dat geldt ook voor je tegenstanders. In de 8&9 categorie speelt iedereen tegen elkaar en met elkaar en wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren.

6. Hoe kan ik me inschrijven? Dat doe je door te klikken op de toernooilink en de handelingen verrichten die worden gevraagd. Kies bij onderdeel voor 8&9 starters.